4 telli ve perdesiz bir çalgı olan çello, oldukça geniş bir skalaya sahiptir ve bu özelliği nedeniyle doğru ses pozisyonlarına alışkanlık kazanmak, kemana göre biraz daha zordur. Yay çekme tekniği itibariyle ise Viyolosel ile Keman arasında büyük farklar yoktur. Ancak elbette tutuş tarzı nedeniyle viyolonsel eğitimi sırasında kemandan farklı bir teknik öğrenilecektir. Ancak keman çalanların, çelloyu; çello çalanların ise kemanı daha kolay öğrenebileceği söylenebilir. Enstrümanlarla uzun süre vakit geçirenlerin bir süre sonra birden fazla enstrüman çalar hale gelmesi gerçeğinden hareketle bu durum şaşırtıcı olmayacaktır.
Kurumumuzda viyolonsel eğitimi akademik esaslara göre yapılır. Yöresel bir saz olmayan ve Avrupa Klasik müziğinin ayrılmaz bir parçası olan Viyolonsel, yine Avrupa’da benimsenen klasik tekniklerle öğretilir. Öncelikle enstrümanın tutuş ve oturuş prensipleri öğrenilir ve yayın doğru sürede çekilmesi için egzersizler yapılır. Bu sürecin ardından viyolonsel eğitimi nota teorisi eğitimi ve eser icrası ile devam edecektir. Viyolonsel eğitimi alan öğrencilerimizin nota öğrenmemesi söz konusu değildir. Bu eğitimin doğasında yer alan temel niteliklerden olan nota eğitimi viyolonsel eğitimi kapsamında zorunlu olarak verilir.
İSTANBUL MÜZİK ATÖLYESİ’nde Çello eğitimini, Mimar Sinan Üniversitesi Çello Bölümü mezunu Didem Çizel vermektedir.
İstanbul Müzik Atölyesi’nde yediden yetmişe herkes için eğitim olanaklarımız mevcuttur ve hayalindeki enstrümanı öğrenmek isteyen herkese kapımız açıktır.
Eğitimlerimiz tüm yetenek gruplarına ve seviyelere özel olup doğru, dopdolu ve keyifli bir öğrenme serüvenidir.
Alanında eğitimli, donanımlı ve tecrübeli eğitmenlerimizle istediğiniz enstrümanlarda uzmanlaşmak hem kolay hem de eğlenceli!